Chlorofil E141

  Nazwa : Chlorofil  
Numer E : E141
Nazwa ang. : Chlorophyll
DOSTĘPNE KONCENTRACJE *
  Zawartość barwnika Rozpuszczalność Postać  
         
  14,5% WS proszek  
  5% WS proszek  
  10% WS płyn  
  2% WS płyn  
  30% OS płyn  
  8,1% OS płyn  
  2% OS płyn  
         
  WS - Water Soluble - barwnik rozpuszczalny w wodzie
OS - Oil Soluble - barwnik rozpuszczalny w tłusz
 
DOPUSZCZALNE DOZOWANIE
Aromatyzowane napoje bezalkoholowe 100mg/l   Kandyzowane owoce i warzywa 200mg/kg
Konserwy z czerwonych owoców 200mg/kg   Wyroby cukiernicze 300mg/kg
Dekoracje i powłoki 500mg/kg   Pieczywo cukiernicze i wyroby ciastkarskie 200mg/kg
Lody spożywcze 150mg/kg   Aromatyzowane sery topione 100mg/kg
Desery, aromatyzowane przetwory mleczne 150mg/kg   Sosy, przyprawy 500mg/kg
Musztardy 300mg/kg   Pasty rybne i pasty ze skorupiaków 100mg/kg
Wstępnie obgotowane skorupiaki 250mg/kg   Zamienniki łososia 500mg/kg
Surimi 500mg/kg   Ikra ryb 300mg/kg
Wędzone ryby 100mg/kg   Jadalne skórki serów i jadalne osłonki q.s.
Ekstrudowane wyroby smakowe typu sneksy 200mg/kg   Produkty dietetyczne i kontrolujące wagę 50mg/kg
Inne wyroby typu sneksy i orzechy w polewie 100mg/kg   Suplementy diety w postaci płynnej 100mg/kg
Zupy 50mg/kg   Suplementy diety w postaci stałej 300mg/kg
Analogi przetworów z mięsnych i rybnych 200mg/kg   Napoje spirytusowe 200mg/kg
Aromatyzowane wina gronowe i pochodne 200mg/kg   Wina owocowe, również aromatyzowane 200mg/kg
         
q.s. - Quantum Satis - dowolna ilość potrzeba do uzyskania zakładanego koloru
INFORMACJE TECHNICZNE
Nazwy synonimowe:  
Colour Index: 75815
* Wymienione dostępne koncentracje barwników, stanowią listę najbardziej popularnych koncentracji wśród naszych klientów. Skontaktuj się z nami jeśli potrzebujesz innej koncentracji danego barwnika.

Przedstawione maksymalne dopuszczalne dozowanie jest oparte o treść: Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych. Podane przez nas informacje powinny być traktowane jako dane poglądowe, o charakterze niezobowiązującym. Należy je zawsze odnieść do specyficznych warunków produkcji, przechowywania i zmian ustawowych.