Zapisz się do newslettera: Zapisz

Barwniki do czekolady

naturalne (CHOCO)

Naturalne Barwniki w Żelu do Białej Czekolady, zostały stworzone specjalnie z myślą o barwieniu wysokiej jakości białej czekolady (niezawierającej tłuszczy roślinnych).
Postać żelowa barwników, zapewnia łatwość i pewność każdej aplikacji, oraz nie zakłóca procesu temperowania czekolady.
Naturalne Barwniki w Żelu do Białej Czekolady można z powodzeniem, wprowadzać we wszystkie masy tłuste.


kolory
Żółty CHOCO szczegóły >>
Pomarańcz CHOCO KLBCL szczegóły >>
Pomarańcz CHOCO KLPL szczegóły >>
Morela CHOCO KLBCL szczegóły >>
Truskawka CHOCO KLPL szczegóły >>
Truskawka CHOCO KLBCL szczegóły >>
Malina CHOCO KLBCL szczegóły >>
Zielony CHOCO szczegóły >>
Jagoda CHOCO szczegóły >>



Opakowanie:
Jedno opakowanie zawiera 35 gram barwnika.

 

Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: Prawdziwa Czekolada – szczególnie Biała, ale również Mleczna i Deserowa.
Ponadto: Masy tłuste, polewy, kremy wysokotłuszczowe, masło i olej, aplikacje zawierające olej.

 

Zalety barwników w Żelu (WS-G):

  1. Barwienie prawdziwej, wysokogatunkowej temperowanej czekolady w masie (również mlecznej i deserowej na kolory beżowe), naturalnymi barwnikami,
  2. Nie zaburza procesu powtórnego temperowania (np. na kolejny dzień po temperowaniuzabarwionej czekolady, możemy ją znowu rozpuścić, dobarwić i temperować,
  3. Barwniki zawierają jedynie naturalny barwnik(i) i lecytynę, nie zawierając: konserwantów, stabilizatorów ani żadnych sztucznych dodatków
  4. Niskie dozowanie dzięki dużej koncentracji barwnika (dozowanie na poziomie 3g-25g).

Dozowanie:
Produkt wymaga bardzo dokładnego dozowania. Zaczynać dozowanie od minimalnej ilości barwnika 0,5g-3g na kg. Powoli należy zwiększać dozy do uzyskania pożądanego koloru. W warunkach domowych polecamy dozowanie czubkiem noża.

W przypadku przedozowania, naturalny ekstrakt z którego został wytworzony barwnik może nieść smak i aromat.
 

Informacje techniczne:
Naturalne barwniki do Czekolady (CHOCO) w Żelu, są barwnikami olejowo-rozpuszczalnymi o zwiększonej sile barwnej i koncentracji.
Barwniki CHOCO, są zbudowane w oparciu o lecytynę, będącą formą żelu w temperaturze pokojowej, nierozpuszczalnej w wodzie. Należy je rozpuszczać bezpośrednio w czekoladzie czy tłuszczu.
Barwniki nie zaburzają ani procesu temperowania ani procesu powtórnego temperowania czekolady. Na kolejny dzień, można ponownie roztopić i temperować wybarwioną i temperowaną czekoladę.

 

Barwniki naturalne, zależnie od pH, mogą mieć różne odcienie koloru. Ponadto są one wyraźnie mniej odporne na obróbkę termiczną i bezpośrednie światło słoneczne od tradycyjnych barwników syntetycznych.

 

Indeks grupy:
CHOCO-XXX

 

Pakowanie:
Na kartonowe paletki, po 12 sztuk. Możliwość zamawiania na sztuki.

UWAGA! Przedstawione na stronie internetowej kolory wybarwień mają charakter poglądowy i nie powinny być traktowane zobowiązująco.

 

Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies
Akceptuję  |   Ukryj